Verwonderd Duin in de Kennemerduinen rond ‘t Wed.

Beeldende Kunst Vrij te bezoeken

Reserveren voor fluisterconcert, theater en poeziewandeling aan te raden!

Tijdens Verwonderd Duin, in het weekend van 29 en 30 augustus, lenen acht kunstenaars hun bril uit aan het publiek. In figuurlijke zin. In samenwerking met de acht boswachters zorgen zij voor een bijzondere kijk op de duinen. Geïnspireerd door de duinen.

Al eeuwen worden de duinen door de mensen gebruikt. Als jachtgebied, oogstgebied, oorlogsgebied. Voor de waterzuivering en waterberging. Om te recreëren, gezond te worden en te blijven. Voor de frisse of mooie lucht, ter inspiratie en bezinning. Om de rust en ter ontspanning. Die rijkdom vind je terug in de namen die aan duinplekjes zijn gegeven. Zo is er bijvoorbeeld het “Paardenkoppenveld“, de “Bruid van Haarlem“, of de “Trommel“.

De kunstenaars laten zich inspireren door de verhalen, door de boswachters en door hun eigen beleving. Zo ontstaan er 9 voorstellen om de duinen met hun geschiedenis te bekijken, te beluisteren, te beleven.

FLUISTERCONCERT ONDER DE STERREN, THEATRALE KANTELING, EEN KLEINE EN EEN GROTE OMLOOP, PRUTTELENDE DUINEN, ZICHTLIJNEN EN WITREGELS, STRUISVOGEL HERTEN, SILENT SALICEAE, OPGEVISTE DUINEN, SPIEGELTAFERELEN….

 

NPZUIDKENNEMERLAND07339_web

fotos: karen Bosma

De deelnemende kunstenaars zijn: Marieke Bolhuis, Caroline de Bruijn, Laurien Mulder, Collectief Walden, Ludy Feyen, Simone de Jong, Ida van der Lee, Pé Okx, Shanti Straub. Marten Janse neemt deel door het publiek mee te nemen op een poezie wandeling. Karen Bosma heeft de kunstenaars en de boswachters ook nog eens prachtig gefotografeerd.

In opdracht van drinkwaterbedrijf PWN en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem en Het Duinenfonds.


Programma:

Zaterdag 29 augustus

Vanaf 10 uur werkt Ida van der Lee met het publiek aan een kunstwerk bij Het Wed. De andere beeldend kunstenaars zijn bezig aan hun kunstwerk in het duin.

Om 20.00 en om 22.00 uur een ‘Fluisterconcert onder de sterren’ door Simone de Jong. (50 minuten)

Onder de sterren liggen wij, we vragen ons af waarom we hier zijn, in de avond, in het duin. We luisteren. We fluisteren vragen in je oren en delen gedachten over takken als aderen, ruikende planten en de onvoorstelbare leeftijd van de oudste boom.

22 uur: Voor het tweede fluisterconcert onder de sterren: Excursie onder de Volle Maan.

Onder begeleiding kan iedereen zich verwonderen over; sterren, vossen, damherten en vleermuizen onder begeleiding van een boswachter. U kunt, als u wilt, blijven slapen in de open lucht. Verdere Informatie hierover via de mail.

Vooraf Reserveren.

Zondag 30 augustus Reserveren*
Eerste performances beginnen om 10 uur.

  • Collectief Walden voorstellingen* van: 10 uur, 12 uur, 14 uur en 16 uur. Om 17 uur officieel afsluiting aan ‘t Wed voor iedereen. (lengte ongeveer 30 minuten) Waar je wortels liggen, dat bepaalt je indentitei. Je kunt naar verschillende kanten groeien, maar je ontkomt niet aan je natuur. Ze brengen een boom in een rechte lijn die verleden, heden en toekomst doorkruist, naar een nieuwe plek.
  • Kanteling van Shanti Straub meerdere voorstellingen* vanaf 10 uur (10 minuten) componist Erik Woltmeijer.
  • Poeziewandeling* “zichtlijnen en witregels” met Marten Janse van 1 1/2 uur Starten om: 10 uur, 13 uur en 16 uur op stap voor een tocht door het duinlandschap. Hij stelt de vragen, maar jij vertelt het verhaal in jouw taal. Onderweg markeren drie uitzichtpunten: tegenwoordige, toekomende en voltooide tijd. Wandel mee en laat je uitnodigen om verwondering uit te spreken en woorden te zoeken bij het duin: zichtlijnen en witregels….
  • Landart door publiek met Ida van der Lee aan ‘t Wed zaterdag en zondag wordt hieraan gewekt.
  • Landart door kinderen met Laurien Mulder aan ‘t Wed alleen op zondag.
  • Verder kunt u Struinen met een Kaartje rond ‘t Wed naar de beeldende kunst van Caroline de Bruijn, Pé Okx, Ludy Feyen, Marieke Bolhuis, Karen Bosma.
  • Dichters van de Stichting Haarlemse Dichtlijn. 13.00 uur tot 13.45 uur. Naast het Bezoekerscentrum.

Wij staan voor onze duinen

Deze bedrijven staan voor de duinen in Zuid-Kennemerland. Zij steunen de stichting als ‘Founding Father’. Zonder hun enthousiasme en financiële steun kan Stichting Duinenfonds Zuid-Kennemerland niets voor onze duinen betekenen. Ook ‘Founding Father’, ‘Ambassadeur’ of ‘Vriend van de Duinen’ worden?
Neem dan contact met ons op. >

BDO Accountant & Adviseurs , Imbema Groep , Landgoed Duin & Kruidberg , Rabobank Haarlem en Omstreken , PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland