300 hectare natte duinvalleien!

Op 13 maart werd het Masterplan Vernatting Duinvalleien Zuid-Kennemerland officeel afgerond. Dertig jaar van vooruitkijken, samen nadenken, maatregelen nemen en werkzaamheden uitvoeren is nu klaar. Het arsenaal van natte duinvalleien is gegroeid van 3 naar 300 hectare. Een fantastisch resultaat.

Directeur Martien den Blanken ontving een gezelschap direct betrokken in bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Na een uitleg van ecologe Marieke Kuipers (die vanaf het eerste uur bij het maken van het Masterplan was betrokken), ging het gezelschap het Park in om met eigen ogen de laatste, recent uitgevoerde resultaten van het Masterplan te bekijken. Na een zonovergoten lunch in het veld reed gedeputeerde Joke Geldhof met een grote shovel de laatste hap verruigde duinbodem het park uit.

In mei verschijnt in het bezoekerscentrum de Kennemerduinen een fietsroute langs de bijzondere duinvalleien die zijn ontstaan. Zo kan iedereen van de resultaten van het Masterplan genieten.

Natte duinvalleien

Wij staan voor onze duinen

Deze bedrijven staan voor de duinen in Zuid-Kennemerland. Zij steunen de stichting als ‘Founding Father’. Zonder hun enthousiasme en financiële steun kan Stichting Duinenfonds Zuid-Kennemerland niets voor onze duinen betekenen. Ook ‘Founding Father’, ‘Ambassadeur’ of ‘Vriend van de Duinen’ worden?
Neem dan contact met ons op. >

BDO Accountant & Adviseurs , Imbema Groep , Landgoed Duin & Kruidberg , Rabobank Haarlem en Omstreken , PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland